.
Da li je došlo vreme PROMENA ?
Moderatori: Svi aktivni urednici, Dejjan

Krug sa četiri slova "O" i križem koji ih razdvaja dio je simbolike Hopija.
Legenda kaže da on predstavlja četiri ključna područja u kome se američke države Utah, Colorado, Arizona i New Mexico susreću. Krug predstavlja beskonačni Duh. Hopi indijanci vjeruju da je nakon što je Treći svijet uništen, dio Indijanaca koji je slijedio spiritualne norme odveden je u podzemna skloništa. Nakon što je stvoren Četvrti svijet, preživjeli su pozvani da se rašire na sve četiri strane svijeta. Ujedno četiri predstavlja i četiri prirodna elementa: vatru, vodu, zrak i zemlju. I četiri planetarne rase: crnu, žutu, bijelu i crvenu.

zvoncica napisa:Krug sa četiri slova "O" i križem koji ih razdvaja dio je simbolike Hopija.
Legenda kaže da on predstavlja četiri ključna područja u kome se američke države Utah, Colorado, Arizona i New Mexico susreću. Krug predstavlja beskonačni Duh. Hopi indijanci vjeruju da je nakon što je Treći svijet uništen, dio Indijanaca koji je slijedio spiritualne norme odveden je u podzemna skloništa. Nakon što je stvoren Četvrti svijet, preživjeli su pozvani da se rašire na sve četiri strane svijeta. Ujedno četiri predstavlja i četiri prirodna elementa: vatru, vodu, zrak i zemlju. I četiri planetarne rase: crnu, žutu, bijelu i crvenu.
U biti, ovo što sam boldirala mi je skrenulo pažnju...Meni su se spontano nametnule neke zanimljive analogije, konkretno - jedna.
Cijeli tekst sam prenijela jer će možda nekome biti zanimljivo da pročita.
I SAM SAM SE DUGO PITAO ZASTO SE NA SRPSKOM GRBU ONA CETIRI S ZOVU OCILA?
SADA MI JE SASVIM JASNO..
PA ZATO STO TO NIJE S NEGO U STVARI SLOVO O..

DAJBOG napisa:I SAM SAM SE DUGO PITAO ZASTO SE NA SRPSKOM GRBU ONA CETIRI S ZOVU OCILA?
PA ZATO STO TO NIJE S NEGO U STVARI SLOVO O...

Vesna napisa:DAJBOG napisa:I SAM SAM SE DUGO PITAO ZASTO SE NA SRPSKOM GRBU ONA CETIRI S ZOVU OCILA?
PA ZATO STO TO NIJE S NEGO U STVARI SLOVO O...
Ja znam i za verziju koja ima kao ocila ne C već O
Nalazi se na Miholjskoj prevlaci, Boka Kotorska (popularno zvana Ostrvo cveća, kod Tivta)
Evo i linka, koga interesuje da dalje istražuje (ništa nije slučajno) ...
http://www.rastko.rs/rastko-bo/index.html
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБИРКИ ДОКУМЕНАТА ''БОКА КОТОРСКА. ЋИРИЛИЧНИ СПОМЕНИЦИ 17, 18 И 19. ВИЈЕКА (ACTA SERBICA),
И ''НАЈСТАРИЈА КЊИГА ТОПАЉСКЕ ОПШТИНЕ. TEМЕЉНA AKTA...''
(Говорили: акад. Зоран Лакић, Горан Комар и новинар Витка Вујновић)
Izvor: http://www.dracevica.org/promzbornika.html
.

majstor napisa:
Mozda su Crnogorci Hopi indijanci![]()
![]()
![]()
U svakom slucaju paralela je jako cudna stvarno ne bi bilo lose istraziti, ako ima neko na forumu iz Boke, lepo bi bilo da se raspita, o zastavi

daya napisa:Meni lično ta priča (o srpska 4 ocila ) liči na ovo:
To je slika Brahmapurija na vrhu okrugle (zlatne) planine Su-Meru , reka je Ganga...
.

Povratak na DREAMSPELL - PUT KA MIRU
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju